JoomlaCommunity.eu, de Nederlandstalige Joomla Community
Error:
  • Fout bij het laden van feeddata

Toepassing

Bij elke situatie waar cameratoezicht wordt ingezet kunnen er andere afwijkende gedragingen zijn. "Rennen" op een stationsplein bijvoorbeeld is niet per definitie afwijkend, terwijl "rennen" op het Binnenhof mogelijk wel als afwijkend gedrag gezien kan worden. Meerdere personen op een industrieterrein overdag is niet afwijkend, terwijl meerdere personen 's nachts op een industrieterrein wel als afwijkend gedrag gekenmerkt kan worden. De intelligente software kan zo ingesteld worden dat per camera-groep of per zoekactie bepaald wordt welke van de gedragingen wanneer relevant zijn.

De software kan op drie manieren ingezet worden:

  1. Real time cameratoezicht.
    Het beeldmateriaal van een camera wordt dan direct geanalyseerd door de software en als de software één of meerdere van de ingestelde gedragingen detecteert volgt een ingestelde reactie hierop. Als reactie kan gedacht worden aan: het activeren van een monitor met het betreffende filmmateriaal in een toezichtruimte, het notificeren van medewerkers of het automatisch opnemen van de beelden.
  2. Terugzoeken in beelden.
    De software kan volautomatisch beeldmateriaal doorzoeken op de ingestelde gedragingen en daarmee het door een medewerker te bekijken beeldmateriaal reduceren tot de geselecteerde gedragingen. Hierdoor kan de tijd die de medewerkers besteden aan het uitkijken van beelden veel efficiënter worden gebruikt.
  3. Reduceren van beelden.
    In het openbare orde en veiligheidsdomein worden "hooibergen" verzameld om later "spelden" in te kunnen vinden. De opslag van deze "hooibergen" in de vorm van beeldmateriaal, geluidsmateriaal en overige documenten neemt steeds meer opslagruimte in beslag. Een enkele HD camera levert al 1 Terabyte aan data per 28 dagen (de wettelijke bewaartermijn) op. De software doet dit enerzijds d.m.v. intelligente pre-processing techniek waarbij beeldmateriaal wordt gecomprimeerd en anderzijds, indien dit situationeel mogelijk is, door te selecteren op gedragingen. Niet alleen wordt de benodigde dataopslag hierdoor drastisch gereduceerd, maar worden de "hooibergen" ook kleiner waardoor het makkelijker is hier de speld in te vinden.