JoomlaCommunity.eu, de Nederlandstalige Joomla Community
Error:
  • Fout bij het laden van feeddata

Voordelen

Vergroting effectiviteit

Camera toezicht wordt aanzienlijk effectiever doordat:

  1. De software 24 uur per dag vele camera's tegelijk kan bewaken zonder essentiële gedragingen te missen. Het bekijken van beelden is voor observanten zeer inspannend en medewerkers moeten vaak gelijktijdig meerdere camera's monitoren. Het is hierdoor moeilijk alle relevante beelden te zien of op te merken. De software mist echter niets en bewaakt alle camera's tegelijk gedurende 24 uur per dag. Zodra de software een afwijkend gedrag bemerkt wordt de observant hierop geattendeerd. De software kan hierdoor perfect hulp bieden bij het constateren van een zogenaamd "heterdaadje" en het constateren van intenties zodat incidenten kunnen worden voorkomen. De software raakt niet vermoeid, mist niets, beoordeelt de beelden objectief en kan meerdere camera���s gelijktijdig bewaken. De foutkans (relevante beelden missen) wordt door de software enorm gereduceerd.
  2. De software kan worden geïnstrueerd alleen te letten op relevante gedragingen. Op een druk busstation is "rennen" meestal geen afwijkend gedrag. Voor mensen is het moeilijk daar niet op te letten waardoor de aandacht mogelijk wordt afgeleid van wel afwijkend gedrag. De software wordt niet afgeleid en zal alle relevante gedragingen signaleren.
  3. De software snel kan terugzoeken in opgeslagen beeldmateriaal en hier, zonder gedragingen te missen, de gewenste beelden uit kan selecteren.

Verlaging kosten

Camera toezicht wordt aanzienlijk goedkoper doordat:

  1. Er minder menskracht nodig is voor "real-time" camera toezicht. De software herkent personen en "situationeel afwijkend" gedrag. Er zijn minder mensen nodig om de camerabeelden continu te bekijken om afwijkend gedrag ter herkennen. Er is met name nog menskracht nodig om actie te initiëren of te ondernemen als de software afwijkend gedrag herkent.
  2. Er minder menskracht nodig is voor "batch verwerking" van beeldmateriaal. Nu wordt beeldmateriaal bekeken door mensen en wordt het waardevolle materiaal voorzien van tags (sleutelwoorden) opgeslagen. De software kan volautomatisch beeldmateriaal scannen op menselijke gedragingen en voorzien van tags.
  3. Er minder opslagruimte nodig is om beeldmateriaal te bewaren. De software kan volautomatisch in beeldmateriaal het kaf van het koren scheiden zodat er minder materiaal bewaard hoeft te worden.